Aktuální vstupní podmínky a podmínky pro návrat najdete na webu Ministerstva zahraničních věcí: https://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/evropa/rakousko/cestovani/covid_19.html
Zájezd do

Zum Lamm

Hodnocení: 3/5

Rakousko, Pitztal, Tarrenz

Sdílet
Dejte nám ještě chvilku, prosím,
ověřujeme dostupnost a ceny.

Hotel Zum Lamm

Číslo termínu: Klikněte pro zobrazení čísla termínu

Informace

Check in: od 14:00
Check out: do 10:00
Recepce: od 7:30- 20:00
Pobytová taxa: 3€ / osoba / noc (od 15 let)
Dětská postýlka: na vyžádání 15€/ noc
Domácí mazlíčci: cca 15€ / zvíře / noc (bez jídla)
Parkoviště: zdarma (dle dostupnosti)

Středisko

Tarrenz
Praha: 510 km, Brno: 675 km, Bratislava: 620 km

Poloha

Hotel Zum Lamm se nachází v nadmořské výšce 836 m. n. m. v centru města. V blízkosti hotelu se nachází restauce a kavárny, obchod (800 m). V zimních měsících je bytování ideálním výchozím bodem pro lyžaře, běžkaře či milovníky dlouhých túr. Pouhých 50 mod hotelu je zastávka ski busu, kterým se lze zdarma dostat do lyžařského areálu Hoch Imst (cca 5,5 km), přímo od hotelu se lze napojit na běžkařskou trať, která má cc 30 km. Mezi zajímavosti nacházející se v dobré dojezdové vzdálenosti patří např. Seefeld či centrum města Imster.

Vybavení

60 pokojů, lobby se sedacím koutem, recepce, salonek, vinný sklípek, výtah, kavárna, nabíjecí stanice pro elektrokola, restaurace, uzamykatelná lyžárna.
Pobyt se psem: možnost venčení, krmení (třeba hlásit předem, za poplatek). K dispozici vodítka, psí sprcha a psí bazének.
Hotelové wellness otevřené od 16:00- 20:00 vybavené saunou, finskou saunou, srubová sauna, parní lázeň, infračervená kabinka či relaxační místnost. Dětský koutek a hernička.
Za poplatek: masáže, župan.

Ubytování

Dvoulůžkový pokoj Nord
Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou Nord
Dvoulůžkovou se dvěmi přistýlkami Nord
Všechny pokoje jsou vybaveny TV, telefonem, budíkem, sedacím koutem, koupelnou se sprchou či vanou, fénem, kosmetickým zrcátkem, balkónem či terasou.

Stravování

Polopenze. Welcome drink, bohaté snídaně formou bufetu, 4chodové menu dle výběru k večeři včetně salátového bufetu a 1x týdně lahůdkový večer.

Sport a zábava

Mezi výletní cíle v okolí patří soutěska pojmenovaná Rosengartenschlucht, neboli růžová zahrada, moderní muzeum alpské přírody Naturparkhaus Kaunergrat a vodní svět Area 47.

Cena zahrnuje

Karta Holiday(s)pass s výhodami a slevami v různých zařízeních. Dětské lyžařské týdny v lyžařském areálu Hoch Imst (termíny dle webu, změna vyhrazena) s: - od pondělí do pátku zdarma dětský lyžařský kurz pro děti od 3 do 6 let.

Lyžování

Lyžařský areál Pitztaler Gletscher
Nadmořská výška: 1 640- 3 440 m. n. m.
Špičková lyžařská oblast, která je oblíbená lyžaři i snowboardisty. Nabízí širokou škálu skvěle upravených sjezdovek. Mimo sjezovek se zde nachází různé možnost zábavy např. Snow park Jib Area či sáňkařská dráha. Na svahu je možnost občerstvení.
Skiareál nabízí 19 km modrých, 76 km červenýcha 5 km černých sjezdovek.
K přepravě slouží 11 kabinových lanovek, 11 sedačkových lanovek a 39 vleků.

Vybavení hotelu

  • Pobyt pro dítě zdarma
  • Pobyt se psem
  • WIFI zdarma

Informace o hotelu

  • Lehátka a slunečníky u bazénu zdarma Lehátka a slunečníky u bazénu zdarma ano
  • TV TV ano
  • Dětské hřiště Dětské hřiště ano
  • Fitness Fitness ano
  • Bar Bar ano
  • Domácí zvířata povolena Domácí zvířata povolena ano
  • Hotelová restaurace Hotelová restaurace ano
  • Kavárna Kavárna ano

Vyberte si termín

Mapa a lokalita

Mapa nemusí obsahovat všechny nalezené hotely. Poloha hotelů na mapě má pouze informativní charakter. Nahlásit

Popis

Nejvýše položená lyžařská oblast Rakouska

Nejmladší ledovcový areál v Tyrolsku Pitzaler Gletscher leží v nadmořské výšce od 1 740 do 3 440 metrů. Malé a kompaktní středisko vítá první lyžaře už v září a poslední sportovci se na Pitzalu svezou v průběhu května. 21 kilometrů sjezdovek spadá především do středně obtížné červené kategorie. Z vrcholu Brunnenkogel se rozlévá hravá trať s několika odbočkami k úsekům s muldami, zatáčkami a skoky. Široká carvingová dálnice kopíruje trasu kabinkové lanovky ze sedla Mittelbergjoch. Na kilometrové černé sjezdovce trénuje v podzimních měsících rakouská reprezentace. Páteřním spojením k ledovci je podzemní lanovka z obce Mittelberg. Za pouhých 8 minut překonává 1120 výškových metrů a urazí téměř 4 kilometry. Jedná se o nejrychlejší podzemní dráhu svého druhu na světě. Doplňují ji dvě kabinky, jedna krytá šestisedačka a hrstka vleků. Oblíbený fun park buduje každý rok nové překážky a následuje moderní trendy. Nechybí U-rampa a boardercrossová dráha. Běžkaři si užijí celoročně otevřený vysokohorský okruh na ledovci i perfektně upravované sezónní trasy v údolí. Mimo sjezdovky se táhne více než 40 kilometrů značených free ride sjezdů, které vás neomrzí ani po několika dnech ve středisku. Pro děti je připraveno obří dětské hřiště se spoustou atrakcí.

Après-ski

Vyhlídka na vrcholu Brunnenkogel je dostupná pěšky po 100 metrech chůze od horní stanice lanovky. Nabízí panoramatický výhled do okolí a nádhernou podívanou na nejvyšší tyrolskou horu Wildspitze. Další úchvatné výhledy čekají na vyznavače ski-alpinismu. Z výchozího bodu na ledovci se rozbíhají ski-alpinistické trasy do všech světových stran. S celou rodinou se vydejte na 6 kilometrů dlouhou osvětlenou sáňkařskou dráhu nebo se projeďte v saních tažených koňským spřežením. Region připravuje dobře značené zimní turistické stezky pro pěší a návštěvníky na sněžnicích. Gurmánský zážitek si odnesete z nejvýše položené rakouské kavárny Café 3 440 a z ledových restaurací Wildspitz a Kristall. V údolí si zahrajete tenis a bowling.

Cestou necestou

Větší vzdálenost Pitzalu z České republiky by neměla návštěvníky odradit od dovolené na tyrolském ledovci. Trasa z Prahy i z Brna vede převážně po dálnici a ujeté kilometry rychle přibývají. Pouze posledních 36 kilometrů cesty vede po výborně udržované horské silnici. Z Prahy zamíříte na Mnichov a Garmisch-Partenkirchen. Do Pitzalu se dostanete asi za 6 hodin a zdoláte 566 kilometrů. Cesta z Brna přes Salzburg a Innsbruck měří 702 kilometrů a ujedete ji za necelých 7 hodin. Pravidelná skibusová linka křižuje údolí a zastavuje u dolní stanice lanovky na Pitztaler Gletscher i u bran nedalekého střediska Rifflsee. Přeprava je zdarma pro držitele platných skipasů.

Kolik to stojí?

Vícedenní skipasy platí na ledovci Pitzaler Gletscher i v níže položeném areálu Rifflsee. Šestidenní permanentka pro dospělé stojí 228 € a pro děti 136 €. Nejmladší návštěvníci do 10 let lyžují v doprovodu rodičů zdarma po celou sezónu. Další slevy jsou poskytovány skupinám nad 20 osob, autobusovým a školním zájezdům. Pokud si budete chtít zalyžovat i v okolních areálech, využijte ski pas Pitztal - Regio ski pass platící v Pitzaler Gletscher, Rifflsee, Hochzeiger a Imster Bergbahnen. Jednotlivé jízdenky na metro a lanovky stojí minimálně 21 €.

Léto na Pitzalu

Pitzal leží v krásném údolí dlouhém 45 kilometrů. Obklopují ho velikáni Tyrolských Alp včetně druhé nejvyšší hory Rakouska Wildspitze. Lákavá zeleň, prosluněné dny a příroda plná zajímavých míst svádí k odpočinkovým procházkám i vysokohorským túrám. K cestě na vrchol jednotlivých kopců vám pomůže několik lanovek v provozu. Pěšiny prochází okolo pohádkových horských chat, řičících vodopádů, strmých skalních stěn a zalesněných svahů. Celkem údolí křižuje 380 kilometrů dobře značených pěších stezek. Velkým lákadlem ledovce je letní prohlídka masivních ledových stěn. Ledovec Ferner v Mittelbergu je přístupný veřejnosti v doprovodu místního průvodce. Cyklisté na horských kolech získají přehlednou cyklomapu v informačních kancelářích. Nejnáročnější stezka překonává převýšení 1444 metrů a nejdelší trasa měří 42 kilometrů. Najdou se i pohodové cesty pro rodiny s dětmi a elektrokola. Řeku Inn sjíždějí dobrodruzi na raftech a kanoích. V oblacích zahlédnete křídla paraglidingu a na svazích jezdce na koních. Zábavu přináší letní horské dráhy Fendels, Hochzeiger a Imst. Při delší dovolené využijte letní slevovou kartu Gletscherpark Card přinášející zvýhodněné vstupné na nejzajímavější atrakce.

Počasí

Aktuální počasí

  • Teplota -3 °C v noci -8 °C

Předpověď na další dny

  • Zítra 3 °C v noci -5 °C

  • Sobota 4 °C v noci 1 °C

  • Neděle 5 °C v noci 1 °C

  • Pondělí 3 °C v noci -6 °C

Měsíce vhodné na dovolenou v této destinaci

  • Nejlepší
  • Dobrý
  • Mimosezóna
  1. Leden
  2. Únor
  3. Březen
  4. Duben
  5. Květen
  6. Červen
  7. Červenec
  8. Srpen
  9. Září
  10. Říjen
  11. Listopad
  12. Prosinec

Další zájezdy, které by vás mohly zaujmout