Aktuální vstupní podmínky a podmínky pro návrat najdete na webu Ministerstva zahraničních věcí: https://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/evropa/rakousko/cestovani/covid_19.html
Zájezd do

Apartmán Sonnenbahn

Hodnocení: 0/5

Rakousko, Obertauern

Sdílet

Více o hotelu

Dejte nám ještě chvilku, prosím,
ověřujeme dostupnost a ceny.

Premium APP Sonnenbahn

Číslo termínu: Klikněte pro zobrazení čísla termínu

Poloha

ekologický komplex apartmánů, postavený v roce 2017 - Premium APP Sonnenbahn se nacházejí na okraji střediska u dolní stanice lanovky Sonnenbahn, do centra 350m, skibus do dalších oblastí( Katschberg) 100m, vodní areál v Tamswegu 12 km. B

Stravování

donáška pečiva z vlastního pekařství

Ubytování

Všechny apartmány z ekologických přírodních materiálů mají předsíň s policemi, otevřená obytná kuchyně, obytný prostor a rozkládácím plnohodnotným gaučem( postelí) pro 2 osoby, SAT - TV, WIFI, terasa na jih, sprchový kout, WC, kuchyně: sporák s keramickou deskou, mikrovlnná trouba, ohřívač vody, kávovar( filtry) stroj na kapsle, mycí prostředky, myčka, povlečení, ručníky, utěrkyA: apartmán pro 4 osoby - kuchyňský kout, rozkládací gauč, ložnice s manželkou postelí, 1 x koupelna, kuchyňský kout(45m2)B: apartmán pro 6 osob - 2 x ložnice s manželskou postelí, kuchyňský kout se sedacím koutem a gaučem, kuchyňský kout s blokem na přípravu pokrmů a se sezením(60m2)

Vybavení

terasa, zastřešené parkovací místo pro apartmán, další parkoviště vedle, lyžárna u carportu

Minimální počet nocí

3

Pobyt

7 nocí v termínu 16.12. - 30.12. + 27.01. - 02.03.2024

Cena zahrnuje:

za apartmán na 1 noc, topení, spotřeby, povlečení, ručníky, utěrky, Ceny za apartmán

Cena nezahrnuje:

pobytová taxa 2,30 EUR/os. nad 15 let/noc, závěrečný úklid A 50,-EUR/apt., B 70,- EUR/apt.

Informace o hotelu

  • Vzdálenost od centra města Centrum 300 m
  • Vzdálenost od sjezdovky Sjezdovka 100 m
  • TV TV ano
  • Zastávka skibusu Zastávka skibusu ano
  • Wifi zdarma Wifi zdarma ano
  • Kuchyňský kout Kuchyňský kout ano

Vyberte si termín

Mapa a lokalita

Mapa nemusí obsahovat všechny nalezené hotely. Poloha hotelů na mapě má pouze informativní charakter. Nahlásit

Popis

Tam, kde má sníh svůj domov!

Lyžařská oblast Obertauern leží v nadmořské výšce 1 630 – 2 315 metrů. Když se údolí teprve chystají na zimu nebo už v nich rozkvétají první jarní kvítka, Obertuern stále pokrývá bílá peřina. Proto se středisko prezentuje krédem „Tam, kde má sníh svůj domov!“ Celkem 100 kilometrů sjezdovek zahrnuje modré, červené i několik černých tratí končících přímo u dveří hotelů. 2 kabinkové lanovky, 18 sedaček a 6 vleků dokáže přepravit 46 058 osob za hodinu. Údolí křižuje 26 kilometrů upravovaných běžkařských stop a snowpark "The SPOT" u lanovky Kehrkopfbahn nabízí snowboardové vyžití pro začátečníky i zkušené freestylery. Vyznavači freeride jízdy ocení dostatek svahů s hlubokým neporušeným sněhem. Zkušení instruktoři v lyžařských školičkách dovádí s dětmi na lyžích i na snowboardu. Sněhová stezka odvahy v podobě strašidelné sjezdovky v pohádkovém parku Schaidbergbahn překvapí malé i velké a celá rodina se vyřádí ve ski parku Bibo Bear.

Zábava dnem i nocí

Bohatý après-ski život se rozjíždí v barech a restauracích, odkud se ozývá hudba všech možných žánrů. Lyžaři mnohdy vyzují přeskáče a skočí hned na taneční parket. Každé pondělí a čtvrtek se koná noční lyžování. Hladina adrenalinu stoupá při snowkitingu a snowbikingu. Pohodu i napětí si vychutnáte při curlingu. Pro pěší turisty jsou připraveny značené trasy zasněženou krajinou a náročnější terén překonáte na sněžnicích. Přímo v areálu se nachází 6,5 kilometrů dlouhá sáňkařská dráha otevřená ve dne i v noci. Mezi chatami projíždějí za cinkání rolniček koňská spřežení vezoucí turisty do pohádkově bílých lesů a přes široké zasněžené louky. Nejodvážnějším sportovcům se nabízí horolezectví po zamrzlých vodopádech a ledovcích.

Kudy kam?

Z Prahy do Obertauernu urazíte asi 428 kilometrů, z Brna dokonce 441 kilometrů. Cesta přes České Budějovice, Linec a Salzburg trvá necelých 6 hodin. Na hranicích si nezapomeňte vylepit rakouskou dálniční známku. Skibusy převáží lyžaře zdarma každou půlhodinu od 8 do 16 hodin, pokud se prokážou platným ski pasem. Několikrát denně vyrážejí na silnice autobusy spojující střediska v rámci ski pasu Lungau, které vás dovezou do Mauterndorfu, Fanningbergu, Katschbergu a Ainecku.

Kolik to stojí?

Ceny ski pasů v Obertauernu se liší podle sezóny a vytíženosti sjezdovek. Šestidenní ski pas pro dospělého v hlavní sezóně stojí 224 eur a vratný poplatek za magnetickou kartu činí 2 eura. Teenageři do mezi 16 a18 lety zaplatí za permanentku 168 eur. Děti do 6 let jezdí v doprovodu rodičů zdarma, starší děti dostanou ski pas za 112 eur. Slevy pro skupiny a rodinné ski pasy jsou vypočítané na pokladně. Kromě časových permanentek se dají koupit i bodové lístky, u kterých se za každou jízdu odečítá kredit. Ty jsou výhodné pro pěší turisty, snowboardisty plánující trávit čas ve snowparku nebo sváteční lyžaře kombinující sport s posezením v restauraci.

Letní radovánky v Obertauernu

I v letní sezóně se plní hotely a penziony Obertauernu zahraničními turisty. Rodiny s dětmi křižují alpské kopce a míří za dobrodružstvím ve zvířecí rezervaci, v ZOO nebo při projížďce na koni. Sportovcům se nabízí horolezectví, vysokohorská turistika, jízda na horských kolech nebo speciálních bicyklech upravených pro nerovný terén. Klid a pohodu si vychutnáte u rybaření nebo při golfu a za kulturním životem se vydejte do hodinu jízdy vzdáleného Salzburgu, do Bad Ischl nebo do Grazu.

  • Vzdálenost od centra města Centrum 300 m
  • Vzdálenost od sjezdovky Sjezdovka 100 m

Počasí

Aktuální počasí

  • Teplota 4 °C v noci -4 °C

Předpověď na další dny

  • Zítra 4 °C v noci -6 °C

  • Sobota 9 °C v noci 1 °C

  • Neděle 9 °C v noci 1 °C

  • Pondělí 9 °C v noci 1 °C

Měsíce vhodné na dovolenou v této destinaci

  • Nejlepší
  • Dobrý
  • Mimosezóna
  1. Leden
  2. Únor
  3. Březen
  4. Duben
  5. Květen
  6. Červen
  7. Červenec
  8. Srpen
  9. Září
  10. Říjen
  11. Listopad
  12. Prosinec

Další zájezdy, které by vás mohly zaujmout