• Prodej zájezdů do Francie dosud pokračuje beze změn. Ministerstvo zahraničních věcí České republiky však upozorňuje, že až do odvolání platí ve Francii nejvyšší stupeň bezpečnostní hrozby. Francouzská vláda vyhlásila dne 13. října 2023 nouzový stav nazvaný „Vigipirate: urgence attentat“, neboli bezprostřední hrozbu teroristických útoků.
  • Po celé zemi dochází k anonymním hlášením bombových nástrah, což vede k mnoha uzavírkám a evakuacím letišť a památek. Je nezbytné důsledně dodržovat pokyny místních bezpečnostních složek i úřadů a sledovat aktuální situaci v místních médiích a na sociálních sítích.
  • Aktualizované informace jsou k dispozici na webu Velvyslanectví ČR v Paříži, případně na webu MZV ČR.V případě nouze je možné volat pohotovostní linku velvyslanectví: +420 222 264 234
Zájezd do

Le Hameau du Borsat

Hodnocení: 3/5

Francie, Espace Killy / Tignes, Tignes

Sdílet
Dejte nám ještě chvilku, prosím,
ověřujeme dostupnost a ceny.

Residence Le Hameau Du Borsat

Informace

Povinné poplatky na místě:
- pobytová taxa cca 1,65 € za osobu a den (děti do 18 let zdarma)
- vratná kauce 300 €
* Upozorňujeme, že zavedení taxy a její výše může být úpravou místní vyhlášky i v průběhu sezóny kdykoliv změněna. Aktuální informace budou k dispozici vždy po příjezdu do hotelu/agentury.
- check in 17:00-20:00, check out 10:00
- lůžkoviny v ceně
Na vyžádání:
- dětská postýlka, jídelní židlička, vanička 30 € za týden
- pobyt se psem 70 € za týden
- ručníky 10 €/ osoba
- WiFi 35 € za týden (4 zařízení)
- venkovní parkoviště i veřejné garáže 99 € za týden (omezená kapacita, doporučujeme rezervovat s min. měsíčním předstihem)
Recepce
9:00-12:00 a 16:00-19:00
sobota 08:00-12:00 a 14:00-20:00
středa zavřeno

Středisko

Tignes - Val Claret
Praha: 1160 km, Brno: 1260 km, Bratislava: 1200 km

Poloha

Residence se nachází přímo u svahu a pouze 200 m od nástupu na lanovku. Díky poloze v centru střediska Val Claret leží v blízkosti obchodů, restaurací a zábavy. Skibus jezdí v rámci Tignes zdarma.

Vybavení

Recepce, výtah, veřejné parkoviště cca 400 m (za poplatek, nutnost rezervovat předem), veřejné garáže cca 400 m (za poplatek, nutnost rezervovat předem), úschovna lyží, WiFi (za poplatek).

Ubytování

Všechny apartmány jsou vybaveny TV, lednicí, mikrovlnkou nebo troubou, varnou deskou, myčkou na nádobí (kromě Studia).

Studio 4:
Obývací pokoj s kuchyňským koutem a rozkládací pohovkou, spací výklenek s palandou, koupelna, zpravidla balkon.
Apartmán Bilo 4: Obývací pokoj s kuchyňským koutem a rozkládací pohovkou, ložnice, koupelna, zpravidla balkon.
Apartmán Bilo 6: Obývací pokoj s kuchyňským koutem a rozkládací pohovkou, ložnice, spací výklenek s palandou, koupelna, zpravidla balkon.

Stravování

Bez stravování.
* Možnost dokoupení snídaně či polopenze v residenci Chalet Alpina.

Sport a zábava

Lyžařské středisko nabízí:
vodní centrum Le Lagon (v rámci skipasu vstup zdarma), přírodní kluziště Le Lac, Bun J Ride (skok na laně z můstku na lyžích), sáňkařská dráha Pala’Fou, sportovní centrum Tignesspace: tenisové kurty, badminton, basketbal, volejbal, horolezecká stěna.
Kite-skiing, jízda se psím spřežením po zamrzlém jezeře, potápění v zamrzlém jezeře, běžky, vyhlídkové lety vrtulníkem, heliskiing, lezení po ledu, snowtubing, jízdy na sněžných skútrech

Cena zahrnuje

* ubytování na 7 nocí (sobota - sobota)
* 7denní SKIPAS za cenu 6 platný pro oblast Tignes a Val d’Isère
* v rámci skipasu volný vstup do vodního centra Lagon v Tignes
* závěrečný úklid (kromě kuchyňského koutu)

Lyžování

Tignes - Val d'Isère (Espace Killy)
nadmořská výška 1.550-3.456 m
Skipas je platný pro celou oblast Tignes - Val d'Isère (dříve Espace Killy).
Jedná se o jednu ze světoznámých lyžařských oblastí. Ve Val d'Isère se v roce 1992 konaly ZOH a každoročně se zde pořádají světové poháry ve sjezdovém lyžování, lyžařské akrobacii a v jízdě na snowboardech či boulích. Val d'Isère bývá také známé jako mekka freeride lyžování. Tignes je lákadlem fanoušků adrenalinových sportů a bývá místem konání závodů X-Games a různých prestižních soutěží ve freestylu.
Tento lyžařský areál nabízí 300 km prosluněných sjezdovek a je rájem pro lyžaře a snowboardisty všech úrovní. Lyžování je zde označováno za jedno z nejkrásnějších vůbec. Díky poloze většiny sjezdovek nad 2000 m n. m. je spoleh na kvalitní sněhové podmínky po celou sezónu. Z vrcholku ledovce Grande Motte, který umožnuje celoroční lyžování, je možné zažít sjezd s převýšením 1300 m. Veškerý komfort doplňuje moderní technické zázemí.
- 145 sjezdovek (20 zelených, 68 modrých, 40 červených, 26 černých), 79 vleků
- 2 snowparky, U-rampa, air bag, ski cross, 6 slalomových sjezdovek
- 24 km běžkařských tras

Vybavení hotelu

  • Pobyt se psem
  • Přímo na svahu
  • Rodina s dětmi
  • SKIPAS v ceně

Informace o hotelu

  • Vzdálenost od sjezdovky Sjezdovka 0 m
  • TV TV ano
  • Lednička Lednička ano
  • Tenis, Volejbal Tenis ano
  • Zastávka skibusu Zastávka skibusu ano
  • Domácí zvířata povolena Domácí zvířata povolena ano
  • Kuchyňský kout Kuchyňský kout ano

Vyberte si termín

Mapa a lokalita

Mapa nemusí obsahovat všechny nalezené hotely. Poloha hotelů na mapě má pouze informativní charakter. Nahlásit

Popis

Perla mezi savojskými středisky

Oblíbené savojské středisko Tignes patří k apartmánovým resortům, kde můžete lyžovat hned od dveří vašeho ubytování. Díky nadmořské výšce od 1550 do 3450 metrů Tignes garantuje dostatečnou sněhovou nadílku i na začátku a na konci sezóny. Daní za vysokohorskou polohu je nedostatek zalesněných pasáží poskytujících úkryt při nepříznivém a větrném počasí. Mezi 300 kilometry sjezdovek převažují pisty s modrým označením. Sportovněji založení lyžaři mohou drancovat červené a černé závodní tratě nad Val d´Isère nebo červené carvingové sjezdovky pod vrcholem Grande Motte. Projektanti areálu pamatovali i na free style lyžaře a neupravované pasáže výborně zakomponovali mezi páteřní lanovky. Středisko proslulo jako Mekka adrenalinových sportů. V Tignes se pravidelně odehrávají extrémní hry X-games Europe. Snowpark světového formátu s U-rampou a výjimečnými překážkami hostí světové poháry ve snowboardingu. Běžkaři nastupují do vyfrézovaných okruhů v Tignes i ve Val d´Isère. I v létě si můžete zaběžkovat na šestikilometrové stopě na ledovci a vychutnat si nevšední zážitek z letní dovolené. Na začátku nového milénia došlo k modernizaci areálu Espace Killy zdvihajícího se nad Tignes. Hlavní spojení obsluhují expresní kabinkové lanovky nebo kryté sedačky, samozřejmostí je bezkontaktní ski pas a přibyla i informační centra a krytá parkoviště. Atraktivitu Espace Killy podtrhuje nádherné panorama s kulisou Mont Blancu v pozadí a jedinečná vyhlídková místa.

Après-ski

Pobyt v resortu Tignes vám zpříjemní pestrá nabídka après-ski aktivit. Kromě klasických zimních sportů si vyzkoušejte kite-skiing, telemarkové lyžování, jízdu se psím spřežením po zamrzlém jezeře v Tignes nebo potápění pod ledem za přítomnosti odborného dohledu. S celou rodinou relaxujte v akvaparku, zavítejte do lázní s vířivkou, saunou, soláriem a masážemi, vyzkoušejte si golfový simulátor, vylezte na umělou horolezeckou stěnu nebo si zahrajte squash a tenis. V kině objevujte nové filmové trháky, v barech a restauracích zase živé koncerty, divadelní představení či gastronomické večery. Zimní program doplňuje heliskiing, jízda na sněžném skútru, horolezectví po zamrzlých ledopádech, procházky na sněžnicích či jízda na čtyřkolkách uzpůsobených ledovému povrchu. Každou dovolenou zakončí povinná procházka po obchodech se suvenýry a degustace místních sýrů, vín či čokolády.

Doprava

Cestování do Tignes může netrpělivé řidiče pěkně potrápit. Odměnou za více než 10 hodin za volantem bude pohádková zimní dovolená s pestrým après-ski programem a perfektními sněhovými podmínkami. Trasu z Prahy přes Karlsruhe, Ženevu a Chambéry v délce 183 kilometrů zdoláte za necelých 11 hodin. Řidiče z Brna čeká z Prahy totožná trasa. Před cestou si obstarejte roční švýcarskou dálniční známku a počítejte s mýtnými branami na francouzském území. Nejbližší dálniční sjezd je vzdálený 132 kilometrů a v závěrečné pasáži cesty si dosyta užijete horských silniček a bezkonkurenčních výhledů. Bezplatný ski bus křižuje všechna nástupní místa v pravidelných intervalech a spojuje Tignes 1800 (Les Boisses), Tignes Le Lac, Tignes Le Lavachet a Tignes Val Claret.

Kolik to stojí?

S lepší infrastrukturou střediska, vybaveností areálu a rostoucím počtem návštěvníků se zdvihají i ceny zájezdů a ubytování v Tignes. Kombinovaný ski pas Tignes - Val d´Isère zahrnuje vstup na více než 300 kilometrů sjezdovek a ski pas v délce 6 a více dní vás zdarma zavede i do vodního centra Lagon v Tignes a na přírodní kluziště na jezeře Lac de Tignes včetně půjčení bruslí. Šestidenní permanentka v hlavní sezóně stojí 285 € pro dospělé a 228 € pro děti od 5 do 13 let a seniory od 65 do 74 let. Speciální tarify jsou připraveny pro rodiny s dětmi, pěší turisty, běžkaře a organizované skupiny.

Léto v Tignes

Propojením střediska Val d´Isère s rychle rostoucím Tignes vznikl jedinečný komplex s výbornými podmínkami pro zimní i letní dovolenou. Málokde si v létě zalyžujete na ledovci. Stále bílý vrchol Grande Motte rostoucí do výšky 3650 metrů nad mořem se těší celoroční přízni lyžařů. I za slunných dní otevírá 20 kilometrů sjezdovek a snowpark světového formátu s big air, spine, tables, handlils, flat zones a dvěma U-rampami. V Tignes na vás čeká i klasická letní zábava. Hory křižují stezky pro pěší, cyklotrasy pro horská hola a MTB parky a asfaltové vysokohorské silnice pro milovníky úzkých plášťů. Břehy jezera Tignes a přilehlých řek okupují adrenalinové sporty, jako jsou akrobatické skoky do vody, paddle boarding, potápění, rafting a kite surfing. K vrcholkům šplhají značené via ferrata a horolezecké chodníky. Relaxaci si dopřejte na golfovém hřišti, při rybaření nebo při vyhlídkovém letu vrtulníkem. Celodenní zábavu pro děti připravují naučné stezky, trampolínový park, akvapark, skate park a venkovní dětská hřiště.

  • Vzdálenost od sjezdovky Sjezdovka 0 m

Počasí

Aktuální počasí

  • Teplota -2 °C v noci -12 °C

Předpověď na další dny

  • Zítra -3 °C v noci -15 °C

  • Pondělí -2 °C v noci -11 °C

  • Úterý -3 °C v noci -14 °C

  • Středa -3 °C v noci -15 °C

Měsíce vhodné na dovolenou v této destinaci

  • Nejlepší
  • Dobrý
  • Mimosezóna
  1. Leden
  2. Únor
  3. Březen
  4. Duben
  5. Květen
  6. Červen
  7. Červenec
  8. Srpen
  9. Září
  10. Říjen
  11. Listopad
  12. Prosinec

Další zájezdy, které by vás mohly zaujmout