Zájezd do

Bergkristall (Gossensass)

Hodnocení: 3/5

Itálie, Valle Isarco

Sdílet
Dejte nám ještě chvilku, prosím,
ověřujeme dostupnost a ceny.

Hotel Bergkristall Ladurno

Poloha

Hotel Bergkristall je krásný rodinnýhotel, který se nachází na severu Itálie v oblasti Alto Adige v údolí Colle Isarco. Jedná se o oblast, kde se dodržuje tradice němčiny a i italštiny, takže často názvy jsou dvojí. Hotel prošel v roce 2016 kompletní rekonstrukcí, K lanovce dojdete pohodlně pěšky do 100m.

Ubytování

Nabízíme pokoj epro 4 osoby, kterým nechybí žádný komfort. Mají 2-4 lůžka, koupelnu s wc, TV, klimatizaci, wifi.

Stravování

Bohatá polopenze.

Vybavení

Restaurace, recepce. bar, spa ( sauná, pára), parkování, wifi.

Cena zahrnuje

Ubytování na osobu s polopenzí, wifi, welness ( sauna, pára), lyžárna.

Cena nezahrnuje

Pobytová taxa - cca 2,50 EUR os den
Pes 10 EUR den


Informace o hotelu

  • TV TV ano
  • Fitness Fitness ano
  • Bar Bar ano
  • Bezbariérový přístup Bezbariérový přístup ano
  • Domácí zvířata povolena Domácí zvířata povolena ano
  • Hotelová restaurace Hotelová restaurace ano
  • Půjčovna kol Půjčovna kol ano
  • Wifi zdarma Wifi zdarma ano

Vyberte si termín

Destinace

Popis

Na lyžích za sluncem

Lyžařská oblast Valle Isarco leží v Jižním Tyrolsku jen několik kilometrů od italských hranic s Rakouskem a Švýcarskem. V zimě v sobě mísí tradiční horskou kulturu, dostatek sněhu, širokou nabídku après-ski aktivit a ojedinělý kulinářský požitek. Tři prosluněné areály Plose, Gitschberg a Jochtal s celkovým počtem 82 kilometrů sjezdovek patří k italské špičce. Z vrcholu Plose klesá nejdelší sjezdovka Jižního Tyrolska, 9 kilometrová Trametsch s převýšením 1400 metrů. 13 kilometrů černých tratí prudce padá z hory Jochtal, ale objevují se i v nižších patrech areálu. Příjemné zastoupení snadných modrých svahů uspokojí nenáročné lyžaře a začátečníky. Pohodlná přepravní zařízení s novou 10 místnou kabinkou jen umocňují zážitek z lyžařské dovolené. Tři snow parky splňující závodní parametry, včetně toho nejpopulárnějšího pod vrcholem Plose, lákají každou zimu snowboardovou elitu nejen z Itálie. Běžkaři ocení 75 kilometrů perfektně vyfrézovaných tratí v údolí i ve vyšších polohách a děti si zamilují cvičný palouček s překážkami a místními maskoty.

Après-ski

Valle Isarco si oblíbí i turisté, kterým lyže ani snowboard nepřirostly k srdci. Nepřeberné možnosti zimní turistiky po značených stezkách bohatě zaplní váš týdenní program. Vystoupejte přímo z městeček v údolí k romantickým horským chatám na úpatí lesa nebo se nechte vyvézt lanovkou a projděte se po hřebenech okolo Jochtalu a Gabler M. Forca. Šest dlouhých sáňkařských drah pobaví děti i dospělé, natož dobrodružné jízdy za svitu měsíce. V údolí vás čeká další sportovní a relaxační vyžití, jako je curling, bruslení pod širým nebem, bazény a wellness, jízda v saních tažených koňským spřežením, tenis, squash, bowling, jízda na koni a výborné speciality místní kuchyně.

Doprava

Valle Isarco je výborně dostupné z brennerské dálnice a leží jen 6 kilometrů od nejbližšího dálničního sjezdu. Cesta z Prahy přes Mnichov a Innsbruck měří 630 kilometrů a urazíte ji za 6 a půl hodiny. Na trase z Brna pojedete přes Linec, Salzburg a Innsbruck. 662 kilometrů zdoláte asi za 7 hodin. Záchytná parkoviště jsou u každé dolní stanice lanovky. Ski bus spojuje městečka Bressanone - S.Andrea a Bressanone - Rio di Pusteria - Valles / Maranza. Za jednu jízdu zaplatíte 1 € za osobu, při zpáteční cestě 2 €. Týdenní jízdenka pro majitele šestidenního skipasu stojí 6 €.

Kolik to stojí?

Ski pas Valle Isarco zahrnuje areály Plose, Gitschberg - Jochtal, Velturno, Funes a Luson. Šestidenní permanentka stojí 236 € pro dospělé, 165 € pro juniory do 16 let a 212 € pro seniory nad 65 let. Děti od 3 do 8 let lyžují v doprovodu rodičů zdarma. Valle Isarco nabízí i kombinované ski pasy s možností podívat se na den či více do areálů Dolomiti Superski. Jejich ceny jsou přibližně o 20 € vyšší, avšak získáte šanci brázdit stovky kilometrů sjezdovek ve světově proslulých oblastech, jako jsou Cortina d´Ampezzo, Arabba, Marmolada a Obereggen.

Léto na horách i v údolí

Bohatá infrastruktura Valle Isarco poskytuje perfektní vyžití i během letní dovolené. Pod dvoutisícovými vrcholky se krčí romantická městečka se zajímavými dějinami. Centrum oblasti tvoří biskupské město Brixen plné historických památek. Sterzing proslul svými stříbrnými doly a jeho ulice lemují výstavní patricijské domy. Klausen si zase oblíbily stovky umělců, kteří se tu usadili a ztvárňovali krásu Alp ve svých dílech. Zelené kopce nad údolím skrývají panenskou přírodu s horskými loukami, pastvinami, jezery a vodopády. Průvodce vás zavede například k salaším a statkům, do zapomenutých končin mezi rozeklaná skaliska, k nejvýše položené horské chatě Becherhaus nebo na dřevěnou stezku v soutěsce Gilfenklamm. V informačních centrech dostanete mapy pro pěší i cyklisty a můžete místní hory obdivovat na vlastní pěst. S dětmi se vydejte na prohlídku starých stříbrných dolů, do přírodního parku Puez-Geisler nebo na zámek Rodenegg. Při toulkách ve Valle Isarco nezapomeňte ochutnat lahodná vína a dobře vyzrálé sýry místní produkce.

Počasí

Měsíce vhodné na dovolenou v této destinaci

  • Nejlepší
  • Dobrý
  • Mimosezóna
  1. Leden
  2. Únor
  3. Březen
  4. Duben
  5. Květen
  6. Červen
  7. Červenec
  8. Srpen
  9. Září
  10. Říjen
  11. Listopad
  12. Prosinec

Další zájezdy, které by vás mohly zaujmout