Zájezd do

Penzion Rollba

Hodnocení: 3/5

Česká republika, Jeseníky, Loučná nad Desnou

Sdílet
Dejte nám ještě chvilku, prosím,
ověřujeme dostupnost a ceny.

PENZION ROLLBA

Číslo termínu: Klikněte pro zobrazení čísla termínu

Popis

Celým krajem se vine železnice, takže se pohodlně dopravíte na zajímavá místa. V areálu penzionu je hostům k dispozici unikátní vyhřívaná pergola – zahradní restaurace zasazená do místní zeleně s úschovnou kol, kde se podávají v létě snídaně, či polopenze. Odtud je krásný výhled na okolní hory Jeseníků. Součástí penzionu je herna pro děti a nekuřácká restaurace – salonek, stolní fotbálek, šipky, kulečník, trampolína, množství her a hraček pro děti. Pro hosty je možnost zapůjčení elektrokol za zvýhodněných podmínek. U čtyřdenních pobytů je exkluzivně zapůjčení na 3 hodiny u šestidenních a delších na celý den zdarma.

Ubytování

V jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích s možností až dvou přistýlek s vlastním sociálním zařízením, TV, rádio, připojení k internetu Wi-Fi.

Slevy

Děti do 3 let zdarma. Bezplatné připojení k internetu Wi-Fi, úschovna kol nebo lyží zdarma, parkování v areálu penzionu zdarma, zvýhodněné ceny zapůjčení elektrokol.

Bonusy

Jeseníky – voucher
Exkluzivní sleva 20–30% na služby u více než dvaceti turistických atrakcí v okolí. – platí při každé rezervaci

Jeseníky: Exkluzivní prodej zážitkových žetonů
Při objednávce na tomto webu si můžete za sníženou cenu přikoupit žetony na vyzkoušení řemesel. – platí při každé rezervaci

Příplatky

Poplatek za pobyt se psem 100 Kč/den, nutno domluvit předem. Rekreační poplatek 20 Kč/osoba a den, platba na místě. TV na pokoji 20 Kč/osoba a noc. Vánoční večeře 250 Kč / osoba a večeře.

Cena zahrnuje:

Rekreační pobyt

bezplatné připojení Wi-Fi,
úschova kol nebo lyží zdarma,
parkování v uzavřeném areálu hotelu zdarma,
zvýhodněné ceny zapůjčení elektrokol.

Cena za osobu / noc se snídaní.

Děti do 3 let zdarma. Bezplatné připojení k internetu Wi-Fi, úschovna kol nebo lyží zdarma, parkování v areálu penzionu zdarma, zvýhodněné ceny zapůjčení elektrokol.

Cena nezahrnuje:

  • Večeře dospělý
  • Večeře dítě do 12 let
  • Rekreační poplatek
  • Pobyt se psem
  • TV na pokoji
  • Vánoční večeře dospělý
  • Dítě do 3 let bez nároku na služby

Informace o hotelu

Vyberte si termín

Destinace

Popis

Jeseníky jsou pohoří pokrývající severní část Moravy. Nejjižnější výběžky sahají ke Šternberku a Olomouci, nejsevernější k Polsku. Lze je rozdělit na hornatinu Kralického Sněžníku, Hrubý a Nízký Jeseník a jejich podhůří. Nejvyšší jesenické vrcholy se vypínají nad vrstevnici 1400 m. n. m. a jsou od 1300 - 1350 m. n. m. pokryty horskými loukami (holemi). Horské hřebeny spadají prudce do hlubokých koryt horských říček. Směrem k horní hranici lesa roste kleč, která je zde uměle vysazena, tímto došlo k tomu, že se zde vytvořily jedinečné lokality (např. z Velké kotliny se uvádí na 450 druhů vyšších rostlin, je to nejbohatší botanická oblast ČR) Není zde vzácností borůvčí, brusinky a vřes. Níže pak nastupují převážně jehličnaté lesy. V lesích je značné množství lovné zvěře, zejména jelení a srnčí. Žije zde liška, jezevec, kuna, lasička a vzácně kamzík, vlk a rys. Z dravců např. káně, jestřáb, krahujec, poštolka nebo sova. Krajinu podhůří tvoří mnohotvárná údolí a pahorkatina přecházející do nížin.

Tato oblast je hlavním rozvodím mezi mořem Baltským a Černým. Výjimku tvoří hora Klepý u Králického Sněžníku, kde pramení Tichá Orlice, která odtéká do Labe a ním do Severního moře. Pod vrcholem Kralického Sněžníku pramení nejdelší moravská řeka Morava.

Podle klimatického zastoupení je zde zastoupena chladná a mírně teplá oblast. V chladné oblasti teplota nepřesahuje červnovou teplotu 15°C a zahrnuje nejvyšší oblasti Jeseníků, které jsou tímto jedny z nejchladnějších v ČR. Ostatní území patří k mírně teplé oblasti. Teplota zde klesá v průměru o 0,6°C na 100 m výšky.

Klimaticky vhodné podmínky a minerální prameny daly za vznik množství lázeňských měst - např. Jeseníku, Lipové-lázní, Karlově Studánce Velkým Losinám.

Četné geomorfologické jevy, jeskyně, kaskády, vodopády, vyhlídkové skály, pestrá květena a bohatá zvířena jsou předmětem zájmu domácích i zahraničních turistů.

Počasí

Aktuální počasí

  • Teplota 8 °C v noci 0 °C

Předpověď na další dny

  • Zítra 10 °C v noci 0 °C

  • Sobota 14 °C v noci 7 °C

  • Neděle 12 °C v noci 10 °C

  • Pondělí 13 °C v noci 4 °C

Měsíce vhodné na dovolenou v této destinaci

  • Nejlepší
  • Dobrý
  • Mimosezóna
  1. Leden
  2. Únor
  3. Březen
  4. Duben
  5. Květen
  6. Červen
  7. Červenec
  8. Srpen
  9. Září
  10. Říjen
  11. Listopad
  12. Prosinec

Další zájezdy, které by vás mohly zaujmout