Aktuální vstupní podmínky a podmínky pro návrat najdete na webu Ministerstva zahraničních věcí: https://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/evropa/rakousko/cestovani/covid_19.html
Zájezd do

Regina

Hodnocení: 4/5

Rakousko, Sölden Arena / Ötzal, Sölden

Sdílet
Dejte nám ještě chvilku, prosím,
ověřujeme dostupnost a ceny.

Hotel Regina ****+

Číslo termínu: Klikněte pro zobrazení čísla termínu

Cena zahrnuje

Ubytování ve vybraném typu pokoje
Stravování se snídaní
Parkoviště nebo garážové stání/pokoj zdarma
WiFi připojení zdarma
Vstup do wellness zóny

Cena nezahrnuje

Lázeňskou taxu: cca 4 € os./den, od 15 let.
Domácí zvíře: cca 20 €/den, na vyžádání, platba na místě.
Cestovní pojištění.

O hotelu

4 hvězdičkový superior hotel s vyhlášenou kuchyní, tyrolským pohostinstvím má k dispozici 62 pokojů, přijímací halu s recepcí, restauraci, bar, výtah. Lyžárna se sušárnou. WiFi připojení zdarma.

Lokalita

TOP poloha, přímo v lyžařském ráji Sölden, pouze cca 150 m. od lanovky Gaislachkogelbahn, sjezdovka cca 150 m. Skibus přímo u hotelu. Běžkařská stopa cca 100 m.
Vzdálenost z Prahy: cca 580 km, 7 hodin
Vzdálenost z Brna: cca 700 km, 7 hodin a 25 minut
Vzdálenost z Bratislavy: cca 650 km, 6 hodin a 50 minut

Popis pokojů

  • Superior suite: cca 35 m2, pro 2-3 osoby, vana nebo sprcha, WC, fén, telefon, sat. TV, pokojový trezorem, balkon. Dvoulůžková postel a rozkládací pohovka nebo přistýlka.
Maximální počet osob na pokoji nesmí být překročen ani o dítě do 2 let.

Restaurace, bary, stravování

snídaně: snídaně formou bufetu.

Fitness a lázně

zdarma vstup do wellness zóny s krytým bazénem (6 x 12 m), různé sauny, parní lázeň, solná jeskyně. Za poplatek masáže.


Informace o hotelu

  • Vzdálenost od centra města Centrum 0 m
  • Vzdálenost od sjezdovky Sjezdovka 150 m
  • Vnější bazén Vnější bazén ano
  • Vnitřní bazén Vnitřní bazén ano
  • Lehátka a slunečníky u bazénu zdarma Lehátka a slunečníky u bazénu zdarma ano
  • TV TV ano
  • Minibar, Bar Minibar ano
  • Dětský koutek Dětský koutek ano
  • Fitness Fitness ano
  • Zastávka skibusu Zastávka skibusu ano
  • Domácí zvířata povolena Domácí zvířata povolena ano
  • Hotelová restaurace Hotelová restaurace ano
  • Wifi zdarma Wifi zdarma ano

Vyberte si termín

Mapa a lokalita

Mapa nemusí obsahovat všechny nalezené hotely. Poloha hotelů na mapě má pouze informativní charakter. Nahlásit

Popis

Nejnavštěvovanější rakouské středisko

Údolí Ötzal zařezané mezi tyrolskými kopci stoupajícími do výšky přes 3000 metrů je druhou nejnavštěvovanější rakouskou lokalitou po Vídni. Obkličuje ho lyžařské středisko Sölden Arena se dvěma ledovci Rettenbach a Tiefenbach. Městečko Sölden, metropole lyžařů, pulsuje denním i nočním životem. Za světla vyrážejí masy lyžařů na 142 kilometry tratí všech obtížností včetně carvingových širokých plání a závodních sjezdových tratí. V podvečer se rozsvítí bary na hlavní ulici a lomozí až do ranních hodin. Díky nadmořské výšce od 1377 do 3260 metrů je sněhová nadílka zajištěna a sezóna může trvat i půl roku. Lanovky s přepravní kapacitou 67 800 osob za hodinu neznají fronty. Pro rodinou dovolenou zvolte raději střediska Oetz – Hochötz a Vent skrytá hlouběji v údolí. Čeká vás více klidu a příznivější cenová hladina. V zimní oblasti Ötzal vede přes 186 kilometrů upravených běžeckých tratí. Pro snowboardisty je připravena U-rampa a množství překážek a milovníci free ride jízdy ocení kilometry kopců s hlubokým sněhem.

Bohaté après-ski

Bohatý kulturní život v údolí Ötzal vyhlásil středisko po celém světě. I nelyžaři si najdou na každý den jinou zábavu a slovo „nuda“ v Ötzalu neexistuje. Hlavní tepna městečka Sölden sbírá sportovce vracející se ze sjezdovek a svádí je k rušnému nočnímu životu. Pořádají se živé koncerty a zimní hudební festivaly, taneční večery, folklorní vystoupení, zážitková degustační menu či divadelní představení. Přes den křižují oblohu nad Söldenem rogala a padáky paraglidingu, do hor vyrážejí pěší turisté a ski alpinisté, údolím cinkají rolničky koňských spřežení, v halách si dávají do těla tenisté a hráči squashe a pod širým nebem se baví bruslaři a příznivci curlingu. Po stráních se spouští několik sáňkařských drah. Po náročném dni přijde vhod relaxace v sauně, soláriu nebo termálních bazénech i s venkovním areálem. Každý lichý rok se na ledovci koná megalomanská divadelní show Hannibal, která přiláká diváky ze širokého okolí.

Cestou necestou

Cesta z Prahy přes Mnichov do Söldenu v délce 575 kilometrů trvá přes 6 hodin. Z Brna se vydejte směrem na Salzburg a Innsbruck. Za 6 a půl hodiny ujedete 695 kilometrů. Na rakouském území je nutná 10-denní dálniční známka. V Německu se mýtné neplatí. Venkovní parkoviště i kryté parkovací domy u nástupních stanic lanovek jsou zdarma. Každých 10 minut křižuje údolí bezplatný ski bus a existují i noční autobusy stojící u hlavních hotelů a penzionů. Veřejnou dopravu mohou využívat i pěší turisté, kteří si v ubytovacím zařízení nechali vystavit návštěvnickou kartu Ötztal guest card.

Kolik to stojí?

Ceny ski pasů v Sölden Areně se pohybují ve vyšších částkách než v konkurenčních tyrolských střediskách. V hlavní sezóně vyjde šestidenní ski pas pro dospělého na 269 eur, pro teenagery na 202 eur, pro děti na 134,5 eur a pro seniory na 228,5 eur. Slevy pro skupiny nad 15 osob jsou připraveny na pokladnách. Ve vedlejších sezónách ceny klesají zhruba o 20 eur. K permanentce náleží ještě vratná záloha 3 eura na magnetickou kartu. Bohužel neexistuje ski pas platný v celém údolí Ötzal.

Aktivní léto v Söldenu

S posledním sněhem a příchodem teplých dní se v údolí Ötzal otevírají nespočetné možnosti letních aktivit. Pěší turistické trasy v délce přes 300 kilometrů stoupají vysoko nad hranici 3000 metrů nad mořem. Unavené nohy můžete na chvíli složit v 99 horských salaších a chatách a vychutnat si nezapomenutelný moment u šálku horké čokolády. Cyklistický svět je přívětivý pro profesionály i rodiny s dětmi. Značené stezky pro horská a silniční kola i krátké okruhy pro nejmenší návštěvníky vás zavedou za místními zajímavostmi, jezery a vyhlídkami. Ve městě stojí tenisové kurty, koupaliště, fitness centrum, golfový green i minigolfové hřiště. Život pravěkého člověka vám přiblíží Ötziho vesnice, muzeum věnované více než 5000 let staré mumii jeskynního muže nalezené po roztátí části ledovce.

  • Vzdálenost od centra města Centrum 0 m
  • Vzdálenost od sjezdovky Sjezdovka 150 m

Počasí

Aktuální počasí

  • Teplota 2 °C v noci -11 °C

Předpověď na další dny

  • Zítra 4 °C v noci -10 °C

  • Sobota 4 °C v noci -4 °C

  • Neděle 3 °C v noci -5 °C

Měsíce vhodné na dovolenou v této destinaci

  • Nejlepší
  • Dobrý
  • Mimosezóna
  1. Leden
  2. Únor
  3. Březen
  4. Duben
  5. Květen
  6. Červen
  7. Červenec
  8. Srpen
  9. Září
  10. Říjen
  11. Listopad
  12. Prosinec

Další zájezdy, které by vás mohly zaujmout