• Prodej zájezdů do Francie dosud pokračuje beze změn. Ministerstvo zahraničních věcí České republiky však upozorňuje, že až do odvolání platí ve Francii nejvyšší stupeň bezpečnostní hrozby. Francouzská vláda vyhlásila dne 13. října 2023 nouzový stav nazvaný „Vigipirate: urgence attentat“, neboli bezprostřední hrozbu teroristických útoků.
  • Po celé zemi dochází k anonymním hlášením bombových nástrah, což vede k mnoha uzavírkám a evakuacím letišť a památek. Je nezbytné důsledně dodržovat pokyny místních bezpečnostních složek i úřadů a sledovat aktuální situaci v místních médiích a na sociálních sítích.
  • Aktualizované informace jsou k dispozici na webu Velvyslanectví ČR v Paříži, případně na webu MZV ČR.V případě nouze je možné volat pohotovostní linku velvyslanectví: +420 222 264 234
Zájezd do

Residence Le Hameau du Mottaret

Hodnocení: 3/5

Francie, Méribel / Mottaret

Sdílet
Dejte nám ještě chvilku, prosím,
ověřujeme dostupnost a ceny.

Residence Le Hameau du Mottaret Hodnocení: 3/5

Residence Le Hameau du Mottaret

Číslo termínu: Klikněte pro zobrazení čísla termínu

Informace

Povinné poplatky na místě:
- pobytová taxa cca 5,2 € za osobu a den (děti do 18 let zdarma)
- vratná kauce 300 €
* Upozorňujeme, že zavedení taxy a její výše může být úpravou místní vyhlášky i v průběhu sezóny kdykoliv změněna. Aktuální informace budou k dispozici vždy po příjezdu do hotelu/agentury.
- check in od 17:00, check out 10:00
- lůžkoviny v ceně
Na vyžádání:
- dětská postýlka, jídelní židlička za 35 € na týden
- ručníky za 10 €/ osoba
- kryté parkoviště za 91 € na týden
- pobyt se psem za 70 € na týden
Recepce:
9:00-12:00 a 16:00-19:00
sobota 8:00-22:00
středa zavřeno

Středisko

Vallée de Méribel
Praha: 1140 km, Brno: 1340 km, Bratislava: 1260 km

Poloha

Residence se nachází v srdci největší lyžařské oblasti - Les 3 Vallées (3 údolí) s přímým přístupem na sjezdovky. Do centra střediska Méribel se můžete dostat pomocí lanovky "Les Chalets" nebo shuttle busem.

Vybavení

Recepce, výtah, úschovna lyží, parkoviště, kryté parkoviště (za poplatek, omezená kapacita), WiFi (za poplatek).

Ubytování

Všechny apartmány jsou plně vybaveny a zařízeny TV, mikrovlnkou, myčkou na nádobí, varnou deskou
Studio 4: Obývací pokoj s kuchyňským koutem a čtyřmi jednolůžky, koupelna, balkon (kromě přízemních apartmánů).
Apartmán Bilo 5: Obývací pokoj s kuchyňským koutem, rozkládací pohovkou a jednolůžkem (může být umístěno i v ložnici), ložnice se dvěma samostatnými lůžky nebo palandou, koupelna, balkon (kromě přízemních apartmánů).
Apartmán Bilo 6 mezzanine: Obývací pokoj s kuchyňským koutem a dvěma samostatnými lůžky, ložnice se dvěma samostatnými lůžky, mezipatro s palandou, 2x koupelna, balkon.

Stravování

Bez stravování.

Sport a zábava

herna, kulečník (za poplatek)
Lyžařské středisko nabízí: výlety na sněžnicích, výlety na sněžných skútrech, olympijské kluziště, heliskiing, lezení v zamrzlém vodopádu, bowling, relaxační a wellness centra, kino, diskotéku

Cena zahrnuje

* ubytování na 7 nocí (sobota - sobota)
* 6denní SKIPAS platný pro oblast Les 3 Vallées (3 údolí)
* závěrečný úklid (kromě kuchyňského koutu)

Lyžování

Les 3 Vallées (3 údolí)
nadmořská výška 1.300-3230 m n. m.
Skipas je platný pro celou lyžařskou oblast Tři údolí - největší lyžařskou oblast na světě, která nabízí 610 km sjezdovek všech úrovní. Celý skiareál tvoří střediska Les Menuires, Val Thorens, Méribel-Mottaret a Courchevel. Vysoká nadmořská výška, klimatické podmínky a ledovce umožňují lyžování téměř 7 měsíců v roce. Tato obrovská lyžařská oblast nabízí nepřeberné množství sjezdovek všech obtížností a neomezené možnosti jízdy. V rámci jednotlivých středisek Tří údolí funguje systém bezplatných skibusových linek.
- 321 sjezdovek (51 zelených, 132 modrých, 106 červených a 32 černých), 168 vleků
- 85 % sjezdovek ve výšce nad 1800 m n. m.
- 100 km běžeckých tras

Vybavení hotelu

  • Novinka
  • Pobyt se psem
  • Přímo na svahu
  • Rodina s dětmi
  • SKIPAS v ceně

Informace o hotelu

  • Vzdálenost od centra města Centrum 500 m
  • Vzdálenost od sjezdovky Sjezdovka 30 m
  • Lednička Lednička ano
  • Bar Bar ano
  • Nonstop recepce Nonstop recepce ano
  • Kuchyňský kout Kuchyňský kout ano

Vyberte si termín

Mapa a lokalita

Mapa nemusí obsahovat všechny nalezené hotely. Poloha hotelů na mapě má pouze informativní charakter. Nahlásit

Popis

Lyžařské srdce Les Trois Valées

Lyžařské středisko Méribel / Mottaret spadá do světoznámého francouzského komplexu Les Trois Valées. Leží přímo v srdci celé oblasti a dělí se na tři výškové stupně. Na úpatí areálu ve výšce 1400 metrů nad mořem se nachází Méribel Village se svahy ideálními pro děti a začátečníky. Náročnost sjezdovek se stupňuje v Méribelu ve výšce od 1450 metrů a nejkrásnější kopce na vás čekají v Mottaretu v 1750 metrech nad mořem. Celkem 150 kilometrů sjezdovek je důmyslně propojeno sítí lanovek, sedaček a vleků s přepravní kapacitou 76214 osob za hodinu. Špičkový areál prověřily zimní olympijské hry v roce 1992, díky nimž došlo i k modernizaci střediska. Sjezdovky stékají do vesničky Méribel ze všech stran, proto můžete cestovat za sluncem celý den. 11 snow parků rozprostřených mezi svahy se pyšní prvotřídní kvalitou a 25 kilometrů vyfrézovaných tratí v různých výškách nadchne milovníky běžeckého lyžování. Free rideisté mohou brázdit nedotknutý prašan v bezpečných zónách vyznačených na mapě a zkusit si i heliskiing z vrcholku jedné z okolních dvoutisícovek.

Après-ski

Nabídka après-ski aktivit v Méribel / Mottaret bohatě vyplní odpolední program každého návštěvníka. Areál je propojený kabinkovou lanovkou s lázeňským městečkem Brides-les-Bains s množstvím bazénů a wellness center, s tureckými lázněmi, saunou, vířivkou či fitness. Přímo v Méribelu stojí olympijský stadion s bazénem, squashovým kurtem, bowlingem, horolezeckou stěnou, posilovnou, tanečním studiem a masážemi. Aktivitám pod širým nebem vévodí jízda na sněžných skútrech nebo se psím spřežením, večerní sjezdy s pochodněmi, výlety na sněžnicích, pěší túry do okolních středisek La Tania a Courchevel, tandemový paragliding a sáňkařská dráha. Původní architektura ze dřeva a kamene vyzývá k romantickým procházkám pod hvězdami zakončeným příjemným posezením v útulných barech a restauracích.

Doprava

Cesta do Méribel / Mottaret vede až na posledních 95 kilometrů po dálnici. Z Prahy přes Karlsruhe, Ženevu a Chambéry ujedete 1139 kilometrů a na cestě strávíte minimálně 10 hodin. Lyžaři z Brna a Ostravy pojedou z Prahy po stejné trase. Počítejte s mýtným ve Švýcarsku a ve Francii ve výši přes 30 €. Několik vzájemně propojených ski busových linek po středisku Méribel / Mottaret je pro držitele ski pasů zdarma. Veřejnou dopravou se dostanete i do dalších částí Les Trois Valées.

Kolik to stojí?

Vybavenost a sláva Les Trois Valées jdou ruku v ruce s vyššími cenami ski pasů. Základní permanentka Vallée de Méribel platí na svazích Méribel, Méribel-Mottaret, Méribel Village a Brides-les-Bains. Dospělí ve věku 13 – 65 let zaplatí za šestidenní ski pas 249 €, děti od 5 do 13 let 200 € a senioři od 65 do 75 let 224,1 €. Areál nabízí zvýhodněné ceny pro pár lyžařů, pro skupiny od 3 osob a pro rodiny s více než 2 dětmi. Komu nestačí 150 kilometrů sjezdovek v Méribel / Mottaret, hledá možnosti v celém komplexu Les Trois Valées. Kombinovaný ski pas Les Trois Vallées zahrnuje Vallée de Courchevel, Vallée de Méribel, Les Menuires a Val Thorens a jejich 600 kilometrů sjezdovek. Ceny permanentek jsou zhruba o 50 € vyšší.

Léto po alpskými dvoutisícovkami

V létě se do Méribelu sjíždějí turisté z celého světa, kteří dávají přednost aktivní dovolené v příjemných klimatických podmínkách před celodenním opalováním se na pláži. Méribel nabízí nepřeberné možnosti pro pěší a vysokohorské turisty, cyklisty, horolezce, golfisty i rodiny s dětmi. V sousedství leží národní park Vanoise s několika ledovci a přírodní rezervace Tueda s největším borovicovým lesem v Evropě. Výstupy k jednotlivým vrcholkům usnadňují lanovky s letním provozem a přes 400 kilometrů značených stezek vede okolo horských chat s vynikající francouzskou kuchyní. K oblíbeným aktivitám v údolí patří lukostřelba, badminton, rafting, rybaření, jízda na koni a výlety helikoptérou.

  • Vzdálenost od centra města Centrum 500 m
  • Vzdálenost od sjezdovky Sjezdovka 30 m

Počasí

Aktuální počasí

  • Teplota 7 °C v noci -5 °C

Předpověď na další dny

  • Zítra 8 °C v noci -3 °C

  • Neděle 8 °C v noci -4 °C

  • Pondělí 5 °C v noci -5 °C

Měsíce vhodné na dovolenou v této destinaci

  • Nejlepší
  • Dobrý
  • Mimosezóna
  1. Leden
  2. Únor
  3. Březen
  4. Duben
  5. Květen
  6. Červen
  7. Červenec
  8. Srpen
  9. Září
  10. Říjen
  11. Listopad
  12. Prosinec

Další zájezdy, které by vás mohly zaujmout