Zájezd do

Petrovy Kameny

Hodnocení: 4/5

Česká republika, Jeseníky, Loučná nad Desnou

Sdílet
Dejte nám ještě chvilku, prosím,
ověřujeme dostupnost a ceny.

HOTEL PETROVY KAMENY

Číslo termínu: Klikněte pro zobrazení čísla termínu

Popis

Hotel je nejvýše položený komplexní hotel v ČR a pyšní se nejčistším vzduchem v České Republice. Pobyt v takto vysoké nadmořské výšce v kombinaci s křišťálově čistým vzduchem se tak stává ozdravným. Nejen horský resort s ideální polohou, ale také špičková gastronomie postavená na lokálních surovinách, fitness centrum s tělocvičnou a venkovním hřištěm s umělou trávou, a moderní wellness centrum s finskou, parní a infra saunou, Whirlpool a širokou nabídkou masáží.

V nejbližším okolí se nachází Ski areál Praděd - Ovčárna – sport centrum Figura se nachází v nejatraktivnější oblasti Pradědu a je zároveň nejvýše položeným lyžařským střediskem v České republice.

Dále pak Praděd – praděd - nejvyšší hora Moravy a Slezska (1492 m) je svou majestátností symbolem Jeseníků i celého kraje.

Ubytování

Pokoje Deluxe:
Dvoulůžkové pokoje jsou orientovány na Petrovy kameny nebo na sever s výhledem na nejvyšší horu Jeseníků Praděd. Pokoje jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením , TV/SAT, Wi-Fi zdarma, fén, kvalitní kosmetika, kávovar a čajový set, župan k zapůjčení.
Pokoje Deluxe s balkonem:
Dvoulůžkové pokoje Deluxe rozšířené o privátní balkon, který vás uchvátí svým výhledem na Petrovy kameny a širé lesy chráněné krajinné oblasti. Pokoje jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením, TV/SAT, Wi-Fi zdarma, fén, kvalitní kosmetika, kávovar a čajový set, župan k zapůjčení a privátní krytý balkon. Do těchto pokoju lze přidat přistýlku.

Slevy

Dítě do 7 let ZDARMA na přistýlce v pokoji Deluxe s balkonem

Příplatky

Pobyt se psem (na vyžádání, dle velikosti zvířete) 400 Kč/noc, platba na místě. Parkování 400 Kč/auto a noc, platba na místě. Rekreační poplatek 30 Kč / osoba a noc, platba na místě.

Cena zahrnuje:

Bleskový relax Ne-Pá 3 noci

bohatá bufetová snídaně
3× 60 min. vstup do wellness – finská sauna, parní sauna, infrasauna, Kneippova otužovací vodoléčebná lázeň, whirlpool
10% sleva na masáže
zapůjčení županu
neomezený vstup do fitness

Cena za osobu / 2 noci se snídaní a programem.

Dítě do 7 let ZDARMA na přistýlce v pokoji Deluxe s balkonem

Cena nezahrnuje:

  • Pobyt se psem ('na vyžádání)
  • Parkování (na vyžádání)
  • Dítě do 7 let na přistýlce v pokoji Deluxe s balkonem
  • Rekreační poplatek
  • Neobsazené lůžko ve dvoulůžkovém pokoji
  • Oběd dospělý
  • Oběd dítě 7–13 let

Informace o hotelu

  • TV TV ano
  • Dětské hřiště Dětské hřiště ano
  • Fitness Fitness ano
  • Hotelová restaurace Hotelová restaurace ano
  • Wifi zdarma Wifi zdarma ano

Vyberte si termín

Mapa a lokalita

Mapa nemusí obsahovat všechny nalezené hotely. Poloha hotelů na mapě má pouze informativní charakter. Nahlásit

Popis

Jeseníky jsou pohoří pokrývající severní část Moravy. Nejjižnější výběžky sahají ke Šternberku a Olomouci, nejsevernější k Polsku. Lze je rozdělit na hornatinu Kralického Sněžníku, Hrubý a Nízký Jeseník a jejich podhůří. Nejvyšší jesenické vrcholy se vypínají nad vrstevnici 1400 m. n. m. a jsou od 1300 - 1350 m. n. m. pokryty horskými loukami (holemi). Horské hřebeny spadají prudce do hlubokých koryt horských říček. Směrem k horní hranici lesa roste kleč, která je zde uměle vysazena, tímto došlo k tomu, že se zde vytvořily jedinečné lokality (např. z Velké kotliny se uvádí na 450 druhů vyšších rostlin, je to nejbohatší botanická oblast ČR) Není zde vzácností borůvčí, brusinky a vřes. Níže pak nastupují převážně jehličnaté lesy. V lesích je značné množství lovné zvěře, zejména jelení a srnčí. Žije zde liška, jezevec, kuna, lasička a vzácně kamzík, vlk a rys. Z dravců např. káně, jestřáb, krahujec, poštolka nebo sova. Krajinu podhůří tvoří mnohotvárná údolí a pahorkatina přecházející do nížin.

Tato oblast je hlavním rozvodím mezi mořem Baltským a Černým. Výjimku tvoří hora Klepý u Králického Sněžníku, kde pramení Tichá Orlice, která odtéká do Labe a ním do Severního moře. Pod vrcholem Kralického Sněžníku pramení nejdelší moravská řeka Morava.

Podle klimatického zastoupení je zde zastoupena chladná a mírně teplá oblast. V chladné oblasti teplota nepřesahuje červnovou teplotu 15°C a zahrnuje nejvyšší oblasti Jeseníků, které jsou tímto jedny z nejchladnějších v ČR. Ostatní území patří k mírně teplé oblasti. Teplota zde klesá v průměru o 0,6°C na 100 m výšky.

Klimaticky vhodné podmínky a minerální prameny daly za vznik množství lázeňských měst - např. Jeseníku, Lipové-lázní, Karlově Studánce Velkým Losinám.

Četné geomorfologické jevy, jeskyně, kaskády, vodopády, vyhlídkové skály, pestrá květena a bohatá zvířena jsou předmětem zájmu domácích i zahraničních turistů.

Počasí

Aktuální počasí

  • Teplota 8 °C v noci 0 °C

Předpověď na další dny

  • Zítra 10 °C v noci 0 °C

  • Sobota 14 °C v noci 7 °C

  • Neděle 12 °C v noci 10 °C

  • Pondělí 13 °C v noci 4 °C

Měsíce vhodné na dovolenou v této destinaci

  • Nejlepší
  • Dobrý
  • Mimosezóna
  1. Leden
  2. Únor
  3. Březen
  4. Duben
  5. Květen
  6. Červen
  7. Červenec
  8. Srpen
  9. Září
  10. Říjen
  11. Listopad
  12. Prosinec

Další zájezdy, které by vás mohly zaujmout