Zájezd do

Chata Gilberti (Prevala)

Hodnocení: 2/5

Itálie, Sella Nevea / Bovec

Sdílet
Dejte nám ještě chvilku, prosím,
ověřujeme dostupnost a ceny.

HORSKÁ CHATA GILBERTI

Číslo termínu: Klikněte pro zobrazení čísla termínu

Obecné informace

Naprosto unikátní místo v nadmořské 1850 m.n.m mezi Prevalou a Bila Pec, fantastická atmosféra, dech beroucí výhledy a k tomuto místu jako stvořeni příjemní majitelé- vždy optimistická Irene a šikovný kuchař Fabio. Chata nadchne všechny, kteří milují přírodní scenérie, holdují freeridu a skialpinismu nebo první varhánkovou stopu ještě před spuštěním prvního lana kabiny! Místo, kde všední starosti jdou stranou. Jedná se o kamennou, zrekonstruovanou 3 patrovou budovu se 6 pokoji s kapacitou 22 míst.
Dovolujeme si upozornit, že pokoje jsou velmi jednoduše vybavené a nemají vlastní sociální zařízení, pouze 2 společné sprchy pro všechny pokoje a 5x WC. Ložní a koupelnové prádlo není standardně zahrnuto v základní ceně a je nutné se vybavit na tuto dobrodružnou cestu vlastním teplým spacím pytlem či povlečením! Je také potřeba upozornit na kvalitu telefonního signálu, který ve vnitřních prostorech může být slabý či žádný. Vzhledem k vysokým cenám energií se pro sezónu 2023/2024 provozovatelé domluvili, že v pokojích bude fungovat topení vždy 3 h večer. Z tohoto důvodu se domníváme, že kapacita je vhodná pro skutečné horaly a otužilce, kteří využijí pokojů pouze k přespání. Samozřejmě v sále a restauraci zatopeno bude.

Důležité – parkování, příjezd:
parkování (nehlídané) zdarma na parkovišti nad nástupní stanicí kabinové lanovky, příjezd je limitován otevírací dobou kabinové lanovky zpravidla od 8:30 do 16:00 h

Poloha

Prevala / Sella Nevea, skiareál Sella Nevea/Bovec – 30 m, skiareál Tarvisio /Monte Lussari – 25 km

Vybavenost kapacity

Bar s krbem, restaurace, úschovna lyží, venkovní sluneční terasa

Stravování

Snídaně – formou bufetu včetně nápojů (s výběrem ze sladkých nebo slaných pokrmů)
Večeře – servírované menu s výběrem ze 3 předkrmů a 3 hlavních jídel s přílohou, nápoje za poplatek
důležité upozornění: stravování formou polopenze je zahrnuto v základní ceně pouze pro dospělou osobu od 14 let; děti od 3 do 13,99 let mají v základní ceně stravování formou snídaní a večeře jen za příplatek na místě s výběrem z denního menu; děti do 3 let jsou zcela zdarma bez nároku na služby

Popis ubytování

1. patro: 3x pokoj pro 2 osoby (s palandou)
2. patro: 2 x pokoj pro 2+1 osobu (2 samostatná lůžka+ možnost 1 matrace), 1 x pokoj pro 10 osob (5 samostatných lůžek ve 2 řadách naproti sobě)
2 x společná sprcha v patře pro všechny pokoje a 5x WC

Cena zahrnuje

na osobu:
» Ubytování ve 2-10 lůžkovém pokoji na 2, 3, 4 a 5 nocí dle ceníku
» Skipas Friuli Skiregion na 2, 3 nebo 4 dny
» Polopenze pro dospělou osobu a snídaně pro dítě 3-13,99 let (stejný počet jako nocí)
» Výjezd v příjezdový den/sjezd v odjezdový den na Conca Prevala (pouze za předpokladu objednání pobytu na min. 3 noci a min. 2 denního skipasu)
Důležité upozornění:
Ceny pro děti (3-7,99 let) jsou platné od 3.lůžka
Dovolujeme si upozornit, že cena pro děti (od 3 do 13,99 let) zahrnuje pouze ubytování se snídaní a zvolený skipas. Večeři pro děti je nutné uhradit na místě dle výběru z denní nabídky.
Na vyžádání zajistíme i jinak zkrácené pobyty s různými nástupními dny!

Příplatky

» Dvoulůžkový pokoj obsazený 1 osobou: 400 Kč/noc
» Výjezd či sjezd: 10 €/ dospělá osoba nebo 5 €/ junior 2005-2016, Výjezd a sjezd: 13 €/ dospělá osoba a 6,5 €/ junior 2005-2016- platba na místě za předpokladu objednání pobytu na 2 noci a skipasu na 2 dny
» Ložní a koupelnové prádlo - nutné vzít vlastní
» Pojištění/doporučené: v ceně zájezdu není zahrnuto žádné cestovní pojištění. Pro Váš klid a pohodlí doporučujeme využít naším prostřednictvím nabídky pojišťovny Uniqa a to už při sjednání zájezdu. Dovolujeme si také upozornit na povinnost sjednání Pojištění odpovědnosti k ostatním lidem ke skipasu v Itálii od 1.1. 2022. Všechny námi nabízené varianty pojištění tuto odpovědnost obsahují.
Nabízíme tyto 3 druhy pojištění:
1. K5+ bez storna za 49 Kč/os./den
2. K5S+ se stornem za 52 Kč/os./den
3. K10S+ se stornem s limitem poj. krytí až 10 mil za 68 Kč/os./den

Sleva

Sleva platná od 3. lůžka:
» Děti od 0 do 2,99 let: zdarma (bez nároku na služby)


Informace o hotelu

  • Vzdálenost od sjezdovky Sjezdovka 30 m
  • Bar Bar ano
  • Hotelová restaurace Hotelová restaurace ano

Vyberte si termín

Mapa a lokalita

Mapa nemusí obsahovat všechny nalezené hotely. Poloha hotelů na mapě má pouze informativní charakter. Nahlásit

Popis

Lyžování ve dvou zemích

Malé italské středisko Sella Nevea patří k několika málo přeshraničně propojeným lyžařským oblastem. Sjezdovky padají z vrcholu Monte Canin do italského městečka Sella Nevea a do slovinského letoviska Bovec. Celkem 19 kilometrů tratí leží v nadmořské výšce od 1140 do 2300 metrů. Přes 70% svahů nese červené označení vyhovující nejširší skupině lyžařů. Modré sjezdovky pro děti a začátečníky najdete jak v údolí, tak v horních patrech areálu. Kvalitu střediska potvrzuje pravidelné pořádání Evropského poháru ve sjezdovém lyžování, zaručená sněhová nadílka a moderní přepravní zařízení. Kouzelná příroda Julských Alp navíc přináší široké možnosti free ride lyžování a dva promyšlené snow parky. Italská strana areálu je spíše stinná a její páteř tvoří tréninková červená sjezdovka FIS. Slovinské svahy jsou zalité sluncem a za dobré viditelnosti spatříte v dáli modravé vody Jadranu. Nová dětská sjezdovka s pojízdným pásem leží hned vedle hotelu Canin. Lyžařskou nabídku doplňují dva skvěle preparované běžkařské okruhy včetně vysokohorské stopy.

Après-ski

Limitovaná nabídka après-ski aktivit odpovídá velikosti střediska. Díky pravidelným tréninkům lyžařských reprezentací je celá oblast sledována kamerami s měřením rychlosti a i vy si můžete vylepšit svůj lyžařský styl. Děti si po prolyžovaném dni rády zaskotačí na sáňkařské dráze, zatímco dospělé může zlákat tandemový paragliding. Relaxaci hledejte v krytém bazénu nebo u skleničky vyhlášeného italského vína ve vyhřátých barech a restauracích. Výtečnou domácí kuchyni slibuje například Rifugio Gilberti.

Doprava

Příznivá vzdálenost areálu z České republiky a možnost lyžovat hned ve dvou zemích láká do oblasti nové návštěvníky navzdory nízkému počtu sjezdovek. Sella Nevea leží jen 19 kilometrů od dálničního sjezdu na Tarvisio, což usnadňuje řidičům dopravu do areálu. Cestu z Prahy přes Linec, Salzburg a Villach v délce 613 kilometrů zdoláte za 6 a půl hodiny. Kratší trasa z Brna přes Vídeň a Villach měří jen 533 kilometrů a ujedete ji za 5 a půl hodiny. Při hustém sněžení se vám mohou hodit sněhové řetězy k závěrečnému stoupání do Sella Nevea.

Kolik to stojí?

Z technických důvodů byl přerušen provoz páteřní lanovky na slovinské straně areálu a obnovení jejího provozu se ani v sezóně 2017/18 nepředpokládá. Omezení lyžařské nabídky kompenzuje celoplošný ski pas Friuli platící v areálech Sella Nevea, Tarvisio, Ravascletto - Zoncolan, Piancavallo a Forni di Sopra – Sauris. Šestidenní permanentka stojí 119 € pro dospělé, 104 € pro seniory, 89 € pro juniory do 19 let. Děti do 10 let lyžují v doprovodu rodičů zdarma.

Léto v Sella Nevea

Sella Nevea leží v obětí majestátních vrcholků Julských Alp. Jejich skalnaté hlavy přesahující 2000 metrů nad mořem lákají mnohé dobrodruhy k náročnému výstupu. Mírnější túry a stezky pro Nordic Walking křižují okolí městečka a vedou turisty k romantickým zákoutím, k dechberoucím vyhlídkám, do pohádkových horských chat a ke smaragdovým jezerům. Po cestě nezapomeňte ochutnat vyhlášené sýry místní výroby. 8 kilometrů od Sella Nevea se třpytí hladina jezer Predil a Raibl, kde vyzkoušíte vodní sporty, jako je windsurfing, jízda na kanoe a vodní lyže. Na písečných plážích relaxujte a užívejte si slunečních paprsků. Celá rodina si zamiluje lanový park Sella Nevea Adventure Park. Oblast je navíc protkána kamennými pevnostmi, zajímavými muzei a starými kostelíky.

  • Vzdálenost od sjezdovky Sjezdovka 30 m

Počasí

Aktuální počasí

  • Teplota 8 °C v noci 3 °C

  • Teplota vody 11 °C

Předpověď na další dny

  • Zítra 8 °C v noci 5 °C

  • Sobota 13 °C v noci 8 °C

  • Neděle 12 °C v noci 7 °C

  • Pondělí 10 °C v noci 6 °C

Měsíce vhodné na dovolenou v této destinaci

  • Nejlepší
  • Dobrý
  • Mimosezóna
  1. Leden
  2. Únor
  3. Březen
  4. Duben
  5. Květen
  6. Červen
  7. Červenec
  8. Srpen
  9. Září
  10. Říjen
  11. Listopad
  12. Prosinec

Další zájezdy, které by vás mohly zaujmout