Aktuální vstupní podmínky a podmínky pro návrat najdete na webu Ministerstva zahraničních věcí: https://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/evropa/rakousko/cestovani/covid_19.html
Zájezd do

Gasthof Reuttenhof

Hodnocení: 0/5

Rakousko, Zillertal Arena, Tux

Sdílet
Dejte nám ještě chvilku, prosím,
ověřujeme dostupnost a ceny.

Gasthof Reuttenhof

Číslo termínu: Klikněte pro zobrazení čísla termínu

Poloha

starší penzion se nachází na klidném, výše položném, slunném místě v Tuxu, v části Juns, 15 min pěšky od centra. Krásný výhled na ledovec.

Stravování

snídaně formou bufetu, večeře - menu

Ubytování

2-4 lůžkové pokoje jsou zařízené v tyrolském stylu, koupelna/WC, fén, balkón, trezor, TV ( 3. a 4. lůžko přistýlka nebo rozkládací gauč )

Vybavení

společenská místnost s krbem, TV místnost, restaurace s dobrou tyrolskou kuchyní, parkoviště, knihovna, terasa, stolní tenis, lyžárna, WIFI.Pension je vhodný spíše pro skupinky,nebo klienty kteří ocení vynikající polohu vzhledem k ledovci a dalším areálům a nepožadují luxus a prvotřídní wellness.

Aktivity

jednoduchá sauna - na vyžádání

Zajímavosti

zastávka skibusu 15 min, k dispozici je mirkobus až pro 8 osob, který vás zaveze na zastávku skibusu - za poplatek Lyžařský areál: 4 km Zillertal 3000 - Lanersbach, Eggalm, 6 km Zillertal 3000 - Vorderlanersbach, Rastkogel, 6 km Hintertux ledovec

Minimální počet nocí

3

Cena zahrnuje:

za osobu na noc s polopenzí, Ceny za osobu

Cena nezahrnuje:

pes: 8 EUR/ na den ( pouze na vyžádání !!! ), pobytová taxa 1,80 EUR / den / osoba (od 15 let)

Slevy:


- děti na 3. a 4.lůžku : 0-5 let -100%, 5 - 9 let -45%, 9-14 let -30%, 14-18,9 let-10%

Informace o hotelu

  • Vzdálenost od sjezdovky Sjezdovka 4 km
  • TV TV ano
  • Klidná lokalita Klidná lokalita ano
  • Fitness Fitness ano

Vyberte si termín

Mapa a lokalita

Mapa nemusí obsahovat všechny nalezené hotely. Poloha hotelů na mapě má pouze informativní charakter. Nahlásit

Popis

Oblíbené sněhové safari

V tyrolském údolí Zillertal si návštěvníci připadají jako v lyžařském ráji. Stovky kilometrů sjezdovek rozdělených do několika středisek stékají po kopcích dolů k malebným městečkům a lákají lyžaře k dobývání rekreačně modrých, sportovně červených i závodních černých tratí. Zillertal Arena se říká oblasti propojující lokality Zell am Ziller, Gerlos, Krimml/Konigsleiten - Wald a Hippach. 143 kilometrů svahů v nadmořské výšce mezi 580 a 2500 metry obsluhuje 48 vleků a lanovek s přepravní kapacitou 89 400 osob za hodinu. V případě nepříznivého počasí dokážou sněžná děla vytvořit dostatek bílé peřiny na 107 kilometrech tratí a udržet středisko v provozu. Zillertal Arena konkuruje okolním areálům nevídanými atrakcemi, jako jsou foto pointy označené žlutým slonem, maskotem areálu, video slalomy a snowparky se skokem do polštáře. Snowboardisté využívají sněžná hřiště s překážkami, U-rampami, slidy a skoky v Gerlosu a Krimmlu. V údolí i na hřebenech se táhne 120 kilometrů upravovaných běžeckých tratí, které osloví víkendové i profesionální běžkaře.

Zábava v kopcích i v údolí

Bohatá nabídka adrenalinových i relaxačních atrakcí mimo svahy zaujme návštěvníky všech generací. Přírodní sáňkařská dráha o délce 7 kilometrů se line po zalesněné stráni v Hainzenbergu. Zasněžené stezky pro pěší vyrážejí ze všech vesniček v údolí. Některé z nich zdoláte jen se sněžnicemi a k vrcholům stoupají i ski-alpinisté. Dobrodružství v oblacích slibuje tandemový paragliding, naopak pohodu na zemi kluziště a curling. Celou zimní sezónu jsou v provozu lyžařské školičky pro nejmenší, pohádkové dětské areály i centra zaměřená na hlídání dětí. Program après-ski obohacují bary a restaurace s degustačním menu a vynikajícími koktejly. Centrem vodních radovánek je městečko Mayrhofen s akvaparkem, saunou, párou, skluzavkami a soláriem.

Cestou necestou

Nejlepší spojení do městečka Zell am Ziller, nebližšího bodu Zillertal Areny, vede z Prahy přes Mnichov a Kufstein. Cesta trvá okolo 5 hodin a urazíte 531 kilometrů. Německé dálnice slibují neomezenou rychlost a výbornou kvalitu cest. Z Brna vede 595 kilometrů dlouhá trasa přes Salzburg a Kufstein. Zdoláte ji asi za 5 a půl hodiny, ale nezapomeňte si koupit rakouskou 10 denní dálniční známku. Parkoviště u nástupních stanic lanovek v Zell am Zilleru, Gerlosu, Königsleitenu a Hochkrimmlu jsou zdarma. Údolí perfektně obsluhují bezplatné ski busy. Propojují jak jednotlivá centra Zillertal Areny, tak ostatní střediska v údolí. Linky jsou značené barevně. Autobusy kolují v intervalech okolo 15 minut a v provozu jsou i noční spoje.

Kolik to stojí?

Na pokladnách všech nástupních lanovek lze zakoupit půldenní, denní i vícedenní jízdenky platné pro Zillertal Arenu i Zillertal Superski Pas opravňující lyžaře ke vstupu do všech středisek v údolí. Šestidenní permanentka pro dospělého stojí 242 eur, pro teenagery 193,5 eur a pro děti 109 eur. Slevy pro seniory a skupiny si vyžádejte přímo na pokladnách. K ceně připočítejte ještě 2 eura vratnou zálohu na magnetickou kartu nutnou pro bezdotykový průchod turnikety. Pro pěší turisty, běžkaře a sáňkaře jsou připraveny jednorázové jízdenky v ceně od 7 eur.

Do Alp i v létě

Tyrolské údolí Zillertal v létě prodchne pohádková atmosféra. Na kvetoucích loukách se pasou ovce, bublající potůčky tvoří kaskády a vodopády, sluníčko příjemně opaluje a v oblacích poletují zpívající ptáci. Letní návštěvníci obouvají pevné boty a zdolávají alpské vrcholy i pohodové vyhlídkové stezky. Nejnáročnější úseky pomohou překonat lanovky se speciálním letním jízdním řádem. Rodiny s dětmi se vydávají za dobrodružnými procházkami se vzdělávacím podtextem. Pohádkové postavičky provázejí malé badatele tajemstvím hor a jejich obyvatel. Adrenalinoví sportovci mohou s průvodcem pokořit strmé stěny alpských vrcholů, projet se náročným terénem na horském kole a sjíždět prudké sjezdovky, svištět na křídle paraglidingu, užívat si peřeje na raftech, frčet do údolí na letní sáňkařské dráze a projet se na motokrosu. Ke klidnějším sportům v údolí patří minigolf, chytání ryb, bowling, plavání, golf, tenis, plážový volejbal, jízda na koni nebo i na lamě. Dovolenou osvěží prohlídka zlatých dolů, regionálního muzea, výrobny sýrů a malé ZOO v Hainzenbergu. Dětský program zdarma připravuje centrum Arena FUNtenclub.

  • Vzdálenost od sjezdovky Sjezdovka 4 km

Počasí

Aktuální počasí

  • Teplota -1 °C v noci -4 °C

Předpověď na další dny

  • Zítra 1 °C v noci -3 °C

  • Sobota 3 °C v noci 0 °C

  • Neděle 3 °C v noci 0 °C

  • Pondělí 2 °C v noci -2 °C

Měsíce vhodné na dovolenou v této destinaci

  • Nejlepší
  • Dobrý
  • Mimosezóna
  1. Leden
  2. Únor
  3. Březen
  4. Duben
  5. Květen
  6. Červen
  7. Červenec
  8. Srpen
  9. Září
  10. Říjen
  11. Listopad
  12. Prosinec

Další zájezdy, které by vás mohly zaujmout